Η Οργάνωση "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα από μια ομάδα 24 Ελλήνων Φαρμακοποιών, ενώ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΜΚΟ) στις 27 Νοεμβρίου του 1997. 

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου είναι πιστοποιημένη οργάνωση στα μητρώα του Υπ. Υγείας, Υπ. Εξωτερικών και του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Οργάνωση έθεσε από την αρχή σταθερά οράματα και στόχους, κοιτώντας κατάματα τον συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει υγειονομικά προβλήματα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Οι εθελοντές μας

 

Γίνετε εθελοντής σήμερα και θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στην οργάνωση των δράσεων και αποστολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όχι μόνο θα κάνετε τη διαφορά στη ζωή όσων εξυπηρετούμε, αλλά θα αποκτήσετε επίσης πολύτιμες δεξιότητες και εμπειρίες.

Ηρακλής Στάβαρης, Δικηγόρος / Νομικός Σύμβουλος

Εθελοντής Φαρμακοποιών του Κόσμου από ιδρύσεώς τους.
Γιατί η Οργάνωση μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ, ανεξάρτητα από επαγγέλματα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωράμε για ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ προσφορά στον συνάνθρωπο μας.Έλα και ΕΣΥ να γίνεις μέλος της ομάδας μας. Σε χρειαζόμαστε.

Γκάγκαλη Βιολέττα, Βοηθός φαρμακοποιού

Η προσφορά των ΦτΚ είναι μοναδική, καθώς αφορά πολλές και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Είναι ανιδιοτελείς, στηρίζοντας ψυχολογικά, ηθικά και υλικά! Ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε που δοκιμάζεται μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, οι ΦτΚ, καλύπτουν μέρος των αναγκών.Γίνε και Εσύ, μέρος της οικογένειας των "Φαρμακοποιών του Κόσμου"

Σιδερικούδη Ιωάννα, Βοηθός φαρμακοποιού

Οι ΦΤΚ είναι οι άνθρωποι πού σηκώνουν μανίκια για να βοηθούν όπου υπάρχει ανάγκη απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.. Αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια κ ΕΛΠΙΔΑ ότι όλο κ πιο πολλοί θα ενταχθούν στην Ανθρωπιστική Οργάνωση των Φαρμακοποιών!

Βασίλης Λεβέντης

Διαχρονικός εθελοντής Φαρμακοποιών του Κόσμου από την ίδρυση της Οργάνωσης. Φωτεινό παράδειγμα πολυετούς εθελοντισμού.

Υβόνη Χασιώτη, Φαρμακοποιός

 

Αλεξάνδρα Λάμπρου, Φαρμακοποιός

Μέσα από τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου ένας εθελοντής μπορεί να αλλάξει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη φαρμακευτική τους αγωγή και να βελτίωση την ποιότητα ζωής τους. Σπουδαία εμπειρία προσφοράς και προσωπικής ανάπτυξης.

Ρενέ Κορτάς, Φαρμακοποιός

Ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται και δεν το νιώθεις παρά μόνο όταν το ζεις!! Στους ΦτΚ οι εμπειρίες είναι αξέχαστες και μοναδικές με οφέλη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία!

Αγγελική Κοψίνη, Φαρμακοποιός, Medical Science Liaison at Bayer Hellas

Καλώ όλους τους φαρμακοποιούς να γίνουν μέλη της μοναδικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Φαρμακοποιών στην Ελλάδα και να συμβάλλουν στο πολύπλευρο και πολυετές της έργο.